Svininfluensa

Nu har vi fått svininfluensan. Japp, lite grann i alla fall. Varsin liten dos i armen. Det känns bara fint än så länge och ingen av oss har börjat nöffa än.

Pappan i familjen fick ju på sitt jobb redan förra veckan och idag lyckades Albin och jag korpa åt oss lite vaccin på BVC. Men så har vi ju bästaste BVC-sköterskan i världen också. Hon känner ju till Albins sjukdomshistoria och hade lite vaccin över nu i eftermiddag. Så hon ringde oss.

Nu ska vi vänta ut eventuella biverkningar och sen är Albin redo för dagis igen.

Annonser

3 Responses to “Svininfluensa”


  1. 1 Marie AOA 13 november, 2009 kl. 12:50 f m

    Vaccin ÖVER? Oj jag tycker det råder brist överallt… Här får vi vackert vänta på vår tur. Vecka 50 är det för allmänheten här. Barnen har såklart fått, men jag och maken väntar eftersom det finns barn och riskgrupper som behöver det mer än vi.

  2. 2 MOE 13 november, 2009 kl. 10:39 f m

    Marie: Ja, alltså alla vårdcentraler får i princip över 1-2 doser/dag. De blandar vaccinet själva och när det är blandat håller det bara i 24 timmar. Så vi hade tur och fick en sån ”slatt” som var över efter att de hade vaccinerat andra (som troligen var riskgrupper). Jag tycker det är jättebra att de använder allt vaccin istället för att slänga de här doserna. De blandar ju vaccin med lite marginal varje dag, så att det verkligen ska räcka till dem som ska ha. Och nu hade vi tur och fick lite som annars skulle ha slängts.

  3. 3 Marie AOA 13 november, 2009 kl. 3:07 e m

    Ja det är klart att det är bättre än att slänga det. När du skrev ”korpa åt oss” så lät det som ni trängde er före. Många gör det här så det är därför jag reagerar på det.


Comments are currently closed.Arkiv

Annonser

%d bloggare gillar detta: