Hemma bäst

Hemma är bäst. Jo så är det. Hemlagad mat och nybryggt kaffe. Sin egen säng. Välbekanta dofter och en alldeles toklängtig kisse!

Onsdag 29/7
Vi startade tidigt. Väckarklockan stod på 2.30 och barnen sov hela vägen ner till Oskarshamn. Förutom när Albin yrvaket slängde ur sig ”Där är biltvätten vi brukar åka till” när vi åkte förbi Volvo i Katrineholm… 😉 Vi tog färjan över till Byxelkrok på Öland, där vi möttes av bror med familj på kajen. Efter en sväng upp till Ölands norra udde och långe Erik, där vi åt vår medhavda lunch, åkte vi till Byrum. Vi bodde i en lägenhet alldeles vid havet och Byrums raukar, med kvällssol och utsikt över Blå Jungfrun. Vi promenerade till en kiosk och köpte glass, njöt av solen och jag tog ett bad i områdets pool.

Torsdag 30/7
Efter frukost drog vi iväg på långrundan. Att det skulle ta så lång tid att köra några mil på Öland hade vi aldrig trott. Husvagnsmarodörer och andra turister (för vi själva var ju exemplariska 😀 ) gjorde dagen väldigt lång. Ett stopp vid Borgholms slott och Solliden (vilket överskattat turistställe!) blev det på vägen ner till Ölands södra udde, Ottenby fågelstation och Långe Jan. Albin och Mats gick upp, eller Mats gick upp och Albin åkte på axlarna *hihi*. Det hade redan hunnit bli eftermiddag och vi hade minst ett stopp kvar, Eketorps borg. När vi kom dit började det regna och de flesta som var där åkte hem. Vi och några tappra familjer till hade borgen för oss själva, där vi provad riddarutstyrsel och Albin pysslade ett fint armband. Kvällsmaten intog vi på Harry’s i Borgholm på väg hem.

Fredag 31/7
Det var Albins dag, han fick bestämma vad vi skulle göra. Vi hade en lugn förmiddag. Jag satt ute i solen och läste och Albin och Mats hoppade omkring på raukarna. Efter lunch åkte vi till Böda Sands camping, eftersom Albin ville spela minigolf.  Vi insåg att Böda Sand is the shit redan när det kostade 30 kr att parkera!  Det var som att kliva in på vilken gågata på en turistö i Medelhavet som helst. Galet och överpriser! Men vi spelade vår minigolf i alla fall och sen fikade vi lite på stranden och tog ett dopp i Östersjön.

Lördag 1/8
Tidig morgon. Vi hade bokat anläggningens tvättstuga kl 6. Med städad lägenhet och nytvättade blöjor gav vi oss iväg till Borgholm, där vi lämnade nyckeln och köpte glass. En stund senare gled vi över Ölandsbron. Efter en stunds irrande i Kalmar för att hitta ett köpcentrum med rätt affär gav vi upp och parkerade i centrum. Albin förvärvade ett domarkit på BR och vi köpte present till bästa M som fyllt år dagen före. Snabb lunch på McD och sen avfärt uppåt genom Småland. Vi blev lite besvikna i Boda, där glashyttan var liten och inträdet alldeles för dyrt, så vi skippade den och åkte till Kosta istället. Där gjorde vi av med massor av pengar på outleten och åkte nöjda till Jönkping för att checka in på Scandic. Albin vägrade äta från Jamie Oliver’s fantastiska barnbuffé (som bara kostade 35 kr, heja Scandic) trots att han hämtade tre tallrikar… Vi tog en kvällspromenad och såg solen försvinna bakom Vättern.

Söndag 2/8
Dagen som Albin väntat så länge på kom äntligen. Med massor av hot och mutor åt Albin faktiskt mycket frukost och vi satte av mot Vimmerby. Svängde in i Sunny Mountain på vägen och lämnade av presenten samt ett bebis kit till våra vänner, som inte var hemma utan var på BB i  Eksjö. Grattis M och E till er lilla M!! Hoppas vi ses snart!
Målet för dagen (och för hela resan enligt Albin) var Astrid Lindgrens värld. Tack och lov hade vi tvådagarsbiljett för där fanns massor att se och göra. Och shoppa… Pippi Långstrump är stora idolen och Albin lekte Piratsmyg med Pippi och gänget och vann. Han deltog även i en spontan hopptävling med kapten Efraim och Fridolf.

Måndag 3/8
Efter en natt på hotell i Vimmerby åkte vi till ALV för ännu en dag full av äventyr. På parkeringen upptäcker vi att vi bara har två tygblöjor kvar och drygt ett dygn av resan. Skit å! Parkeringsvakterna engagerade sig i frågan och snart ropades det ut i kom-radio över hela parkeringen att det inte säljs blöjor inne på ALV. Där stod vi och skämdes, vilka bra föräldrar som inte har med blöjor liksom… men Mats fick ta apostlahästarna till en ICA-butik medan jag och pojkarna gick in i parken och skrattade åt Kling som fått punktering och Klang som liftade på en besökares skrinda. Dagens höjdpunkt var Pippishowen! Nöjda styrde vi bilen mot Linköping och våra vänner i familjen E. Det var så roligt att få se nya huset och deras fina tjejer. Albin var hur övertrött som helst och hade lite svårt att somna. Tack för att vi fick komma, det var så trevligt!

Tisdag 4/8
Efter frukost och lite bus åkte vi hem. Vi pausade utanför Katrineholm där vi fyllde magarna med banan och i Kvicksund, där jag snabbhandlade på ICA. Sen kom vi hem. Hemma bäst.

Igår kväll åkte vi till Rönnby. Mats skulle träna med laget och jag ville ut i skogen och jogga, mina föräldrar fick passa både pojkarna en stund. Jag hade inte kommit igång sen förlossningen och de senaste veckorna har jag verkligen längtat. Det blev promenad till och från spåret och så 2,5 km jogg. Lagom start och idag mår jag jättebra i kroppen. Inte det minsta ont. Så nu ska jag sakta trappa upp det och snart åker klockan med också. Så skönt att vara igång igen! Efter en skön dusch fick jag dessutom middag och en massa blåbär med hem. En stor överraskning stod dessutom och väntade på oss där, en fin motor till vår lilla båt!! Så ikväll har Mats och Albin provkört runt ön.

Resten av Mats semester håller vi oss på hemmaplan. Nya poolpumpen ska kopplas in, vi ska snickra trappa till verandan och vi ska mysa med varandra. Värmen har ju kommit!

Annonser

1 Response to “Hemma bäst”


  1. 1 Magnus 7 augusti, 2009 kl. 3:15 e m

    ”Ett stopp vid Borgholms slott och Solliden (vilket överskattat turistställe!”

    Grabbbarna och jag plankade in på Borgholms slottsruin, jag trodde i min enfald att ett sånt ställe skulle vara gratis, det är en del av vår gemensamma historia och folkets egendom. Där sparade vi 140 spänn. Väl vid Soliden blev det kinkigare, den där ”knuggen” som Gustavsson säger har satt upp taggtråd runt hela trädgården så bara Birk kunde planka in via entrén. Enligt honom ser stället ut som på vykorten så jag räknar det som att jag har sett sommarstugan jag med.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Arkiv

Annonser

%d bloggare gillar detta: