Vagnen lagad

Det är tur jag har en sån händig pappa. Vagnen är lagad och funktionstestad rejält, med det krävde sin ingenjör!

Metallbågen under liggkorgen är alltså gjord i aluminium och det håller visst inte längre än tre år. Så se upp alla ni som har gamla City cross-vagnar från Emmaljunga! I söndags var vi förbi Barnens hus och då passade jag på att titta på hur de nya vagnarna ser ut. Samma metallbåge är numera svart och hårdare (rostfritt?) än den vi hade på vår vagn. Om nu EL inser själva att de har en så pass dålig konstruktion att de ändrar den, varför gör man inte en återkallelse av äldre vagnar då? Det spelar ju ingen roll i sammanhanget att vi köpt den begagnat. Vi hade ju lika gärna kunnat haft kvar vagnen från ett tidigare barn. Men EL tycker visst inte att deras vagnar ska hålla för flera barn, trots att en ny liknande vagn kostar åtskilliga tusenlappar?

090609 trasig vagn under

Här ser man metallbågen som gick av, som håller fast liggkorgen på chassit. Även den främre bågen var mjuk och försvagad, så den skulle snart ha brustit även den. Båda är nu uppgraderade med popnitat, rostfritt stål.

090609 trasig vagn tippar

Det här är vad som hände med liggkorgen när den inte satt fast i bakkant. Eftersom även den främre bågen började bli dålig vågar jag inte ens tänka på vad som kunde ha hänt! Ett nyfött barn är ju helt oskyddat om vagnen tippar så här!

Annonser

1 Response to “Vagnen lagad”


  1. 1 Helena 9 juni, 2009 kl. 7:48 e m

    Fy 17 vad dåligt!!! Se upp med popnitarna bara 😉 de kan ge utslag i diverse larmbågar på stan, testa Strands, de har en superkänslig 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Arkiv

Annonser

%d bloggare gillar detta: