Hormoner

Här sitter jag med mina jättemeloner till boobs och funderar över hormoner. De är knepiga. De gör att man gråter titt som tätt (till exempel när Sotarn bjuder upp Alva och dansar på socitetsbalen i Du är inte klok Madicken), man översvämmas av kärlek till det nya lilla livet vi har hos oss och man blir så där nedrigt ledsen när något går åt pipan.

Som idag. Albin är ledig från dagis på fredagar och idag var det stora blåsdagen ute så vi höll oss inne nästan hela dagen. (Tack gode gud, för att det inte var sol och vi inte planerade någon längre utflykt!) På sena eftermiddagen klädde vi på oss lite mer, la lille Axel i vagnen och gick ut. Vi skulle bara till brevlådan, men det var en tur som kunde ha slutat riktigt illa!

Vi gick ner för backen med lite sopor som vi slängde och just då kom pappan körande hem från jobbet. Han gjorde oss sällskap mot brevlådan och allt kändes frid och fröjd. Jag tittade till Axel i vagnen och nämnde för M att ”det ser ut som att han ligger neråt med huvudet fast han har kudde” och strax därpå började han gråta rejält, så jag lyfte upp honom. När han lugnat sig och jag la ner honom igen kände jag att liggkorgen satt löst. Märkligt! Jag tänkte att vi måste ha kommit åt spärren på något sätt och försökte trycka fast korgen igen, men det gick inte. Då lyfte jag bort den helt och satte dit den, men den fäste fortfarande inte. Jag tog upp Axel och vi tittade under korgen för att se vad som inte fungerade. Då visar det sig att en metallpinne som sitter under liggkorgen har gått av på båda sidor! Helt tvärav. Detta innebär att liggkorgen bara sitter fast i framkant  och hur lätt som helst kan vicka framåt vid minsta lilla gupp, vilket i sin tur hade lett till att Axel hade fallit ur!!

Hur kan det hända? När jag gick med vagnen i förrgår var den hel, för det här felet är inget man kan missa om jag säger så. Metalldelarna måste ha varit dåliga redan innan och så måste de ha brustit precis nu idag. Eller har de varit dåliga länge och den förre ägaren mörkat detta? Hur som helst har vi ingen rätt att reklammera då vi köpt begagnat och garantitiden gått ut. Så här står vi, med en barnvagn som vi knappt använt och inte går att använda. Jag är så otroligt ledsen, frustrerad och arg. Är det smällar man får ta om man köper begagnat eller har man rättigheter ändå? Vi hade inte riktigt råd att köpa en ny vagn den här gången (eller visst hade vi kunnat strunta i något annat så klart och köpt en, men vi valde begagnat) och nu står vi här med en liggvagn som inte går att använda. Har vi bara haft extrem otur? Oavsett känner jag mig otroligt ledsen och bevsiken och hormonerna gör inte att det blir lättare direkt. Alla tankar som ”Tänk OM Axel hade legat i vagnen när den tippade!” gör hela situationen ännu värre. Och hur fasiken gör vi om inte vagnen går att laga? Det känns rätt osäkert, men min snälla pappa ska titta på om det är något som går att svetsa imorgon. Just nu har vi ännu mindre pengar att köpa en vagn för…

Sådär. Nu har jag kommit igång med bloggandet igen. Hasta la vista!

Annonser

3 Responses to “Hormoner”


 1. 1 Arletta 6 juni, 2009 kl. 11:03 e m

  Hua, det låter riktigt otäckt! Tur det slutade så väl ändå!

 2. 2 Marie med AOA 7 juni, 2009 kl. 8:52 e m

  Otäckt! Dåligt OM nu säljaren visste om det…
  När kommer det mer bilder?? 😉

 3. 3 Lisa 8 juni, 2009 kl. 5:42 e m

  Puh! Vad tråkigt! Men TUR att inget hände med lilla Axel… Hoppas pappafixaren grejade det hela eller att ni hittar en annan lösning. De är ju bra på det mesta de där ingenjörspapporna. Kramar!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Arkiv

Annonser

%d bloggare gillar detta: