Mammatankar

Idag har vi fått tråkiga nyheter. För att göra en lång historia kort så blev en av våra bästa dagisfröknar uppsagd innan jul. Hon gick på ett långt vikariat och fick inte fortsätta. Hon fick veta det väldigt sent och vi föräldrar fick veta det bara någon veckan innan julledigheten. Anledningen var att en tidigare långtidssjukskriven personal skulle komma tillbaka. Hon som kom tillbaka hade inte jobbat på ett par år och aldrig på just vår avdelning, så det kändes lite oroligt. Första veckan efter julledigheten var den nya personalen där och det verkade gå bra, men man märkte ändå på resten av personalen att de var besvikna för att E hade fått sluta, vilket man ju kan förstå. Nu är vi inne på tredje veckan efter jul och den nya (tidigare sjukskrivna kvinnan) har inte synts till sedan första veckan.

Idag fick vi veta vad som hänt. Hon som blev uppsagd fick jobb på en privat förskola och då sa de andra två också upp sig och fick jobb på samma ställe. De gjorde det lite i protest mot att den första inte fick vara kvar. Den kvinna som kom tillbaka efter sin sjukskrivning har också sagt upp sig för att byta bransch helt och hållet. Hon har redan slutat och den första av de två andra som är kvar jobbar sin sista dag på fredag. Så nu står vi med vår son på en förskoleavdelning som alldeles snart är utan personal! Och det här fick vi veta idag!! Eftersom de två som sa upp sig när den första fick sluta gjorde det redan innan jul så har ju enhetschefen uppenbarligen vetat om detta ett tag, men vi föräldrar och barn har inte fått veta någonting alls. Det känns inte bra alls. Just den här avdelningen hade svårt för ett par år sen med just hög omsättning av personal och de hade just fått det riktigt bra igen, med bra personal och tryggt för barnen. Det känns inte bra alls att vara förälder när vi inte vet alls hur framtiden på vår förskola kommer att se ut.

Det värsta är ju faktistk att alltihop beror på att den här nya kvinnan skulle komma tillbaka från sin långtidssjukskrivning. Men hon klarade inte att jobba inom förskolan uppenbarligen, eftersom hon nu ska byta bransch helt och bara jobbade på avdelningen i ett par dagar. Så allt det som har hänt har hänt i onödan!! Våra tre underbara fröknar hade kunnat få stanna kvar tillsammans! Fy, vilken orolig känsla jag fick i magen när maken berättade det här för mig idag. Ska vi byta förskola och finns det plats någon annanstans? Och hur ska vi göra för att få det tryggast för Albin? Hans förskola ligger ju alldeles bredvid skolan han ska börja i om bara ett och ett halvt år. Och han har ju redan bytt förskola en gång, när vi flyttade ut hit. Vi har pratat med andra föräldrar redan och kommer att ta upp det här med rektorn. Vi kommer att kräva ett föräldramöte den här veckan där vi måste få en förklaring till hur det har kunnat bli så här dumt och hur de ska lösa personalfrågorna. Och varför fick vi inget veta förrän nu?? Det här får verkligen inte gå ut över våra barn! (vilket det ju ändå komer göra på ett eller annat sätt) Skit också!! Känner mig så förbannad och ledsen över det här.

Av gulliga H som skriver bloggen Hjärtan på landet har jag fått den här fina awarden:

Tack söta!! Det värmer en sån här arg och ledsam dag.

Jag ger den genast vidare till A som skriver bloggen Wallemini.

Annonser

6 Responses to “Mammatankar”


 1. 1 Spooky 20 januari, 2009 kl. 10:58 e m

  Gud så trist .. att varken veta ut eller in. Jag håller mina tummar att det löser sig till det bästa *kramar*

 2. 2 Zara 21 januari, 2009 kl. 11:36 f m

  Fy vad tråkigt, det är så viktigt att barnen känner sig trygga med personalen och hela den här härvan var ju helt onödig…
  Kram

 3. 3 Milla 21 januari, 2009 kl. 11:50 f m

  Men fy så himla dumt och onödigt!! *Kramar om*. Jag förstår din oro, vännen. Jag hoppas verkligen ledningen har en bra och långsiktig lösning på det här!! KRAM!!

 4. 4 pösmunken 21 januari, 2009 kl. 5:52 e m

  Hej!
  Fy vad tråkigt att höra att det blev så tokigt på förskolan. Vi pratade ju lite om det när vi träffades. Hoppas verkligen ni kan få lite ordentliga svar och kanske en lösning på denna härva så att det hela känns lite bättre. Förstår att ni är oroliga, det hade jag med varit. Kram till er/U

 5. 5 Marie med AOA 21 januari, 2009 kl. 9:04 e m

  Men va?? Trygghet är ju en grundsten för barnen på ett dagis! Men de måste ju ha satt in annan personal eller? Det låter konstigt att ni snart skulle stå helt utan personal?? Nej usch, håller tummarna!

 6. 6 Arletta 21 januari, 2009 kl. 10:05 e m

  Tack snälla du för awarden. Blev så glad!

  Tråkigt när det blir så här på förskolan. På Lovisas förra förskola var det kanske inte riktigt så men man märkte att fröknarna inte riktigt var sams. De pratade aldrig emd varann mer än nödvändigt och det var något i luften.

  Det är så viktigt att barnen har en bra dagismiljö, de vistas ju ofta där större delen av sina dagar.

  Hoppas ni får lite svar på era frågor på föräldramötet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Arkiv

Annonser

%d bloggare gillar detta: