Sen årskrönika för 2008

Jag försökte sammanfatta 2008, men det var rätt svårt. Det fanns några stora fokus:

IVF
Det var nog det enskilt största under året. Att vi var tvungna att göra ivf-resan för att få ett syskon till Albin. Det har varit många jobbiga dagar, men nu ser vi fram emot att få träffa det lilla liv som sprattlar inne i min mage! Jag har funnit så många fina vänner under våra år i fertilitetsvärlden och jag hoppas att de som ännu inte nåt sitt mål alldeles snart gör det.

Glädje och sorg
Året började i oro och sorg, över det barn vi aldrig fick. Jag var sjukskriven i ett par veckor i samband med UL-et som konstaterade att fostret inte levde och skrapningen som följde. Vår fina båt blev totalförstörd efter att en klåpare fällt ett träd över henne. Försäkringen hjälpte inte ett skit och vi kände oss otroligt förnedrade och ledsna.

Jobbet
Jag var ny på jobbet. Ville inte strula. Men jag hade hamnat i en ohållbar situation och kunde inget annat än gråta ut hos chefen. Det visade sig helt rätt, men det hade jag ju ingen aning om under de ångestfyllda veckorna innan. Efter missfallet fick jag byta uppdrag och det blev ett stort steg framåt för mig. Några nytt, roligt och enormt med ansvar. Kul och utvecklande!

Träningen
Jag tränade på väldigt bra och lyckades med mina mål, att springa Vårruset och Tjejmilen. Nästa år tror jag träningen kommer att ligga på en lägre nivå. Må-bra-fokus och så klart att hitta tillbaka till min vanliga vikt efter graviditeten. Om en vecka börjar jag på vattengympa för gravida vilket ska bli kanonskönt!

Huset
Vi upplevde vår första vår i huset, lärde oss om trädgård och fixade. Grävde upp två stora rötter, anlade en stenläggning vid poolen och Mats byggde ett pumphus till poolpumpen. Inomhus målade vi om vardagsrummet och precis innan året tog slut blev vi färdiga med hallen. Vi har kämpat på med vår gäststuga också, där vi byggt klart gästrum och förråd.

Familjen
Albin har trivts bra på dagis, där han efter sommaren började på Storbarn. Han har utvecklats till en stor kille som älskar att pyssla (till mammas glädje!) och har börjat stava ord. Han är mycket fascinerad av ord och bokstäver och vill läsa och har hajat grejen med att ljuda. Det blir inte alltid rätt, men han vill och snart knäcker han koden.
Under sommaren blev vi båtägare igen. Vi hade råd med en liten plastbåt, som tog oss ut några gånger på Mälaren och vi ser redan fram emot nästa sommar när vi hinner åka mer med den. I år får båten stå på tomten under vintern, vi tar inga risker att bli offer för trädfällare eller andra båtmarodörer igen!

Pyssel
Min tid och ork för pyssel har varierat mycket under året, troligen ikapp med hur jag mått. Den som inte gått igenom hormonstimulering har ingen aning om hur man blir eller mår. Det påverkar så otroligt mycket i hela ens vardagsliv och vid sidan om det ska man kämpa med alla längtanskänslor, negativa provsvar och undersökningar. Det är inte helt lätt. Det här året hoppas jag att det får vända för vår del, vilket skulle få hela familjen att må bättre. (hrm, känns som om jag skrivit det där förr…) När jag mår bra är jag inspirerad och pysslar på som bara den. Jag vill massor, sy, sticka och scrappa. Jag skulle gärna vilja bli DT hos något roligt företag, men hittills har jag inte fått napp på någon ansökan jag skickat in. Jag tror det skulle bli en bra utmaning för mig det kommande året. Just nu brinner jag av lust!

Annonser

2 Responses to “Sen årskrönika för 2008”


  1. 1 Tess 6 januari, 2009 kl. 2:40 e m

    Ja, 2009 ska verkligen bli ett år av förändring och i er familj kommer det ju att bli så jätte tydligt!!

    Gott nytt år vännen!

  2. 2 Zara 6 januari, 2009 kl. 5:06 e m

    Du har ett riktigt spännande år att se fram emot, liksom lite betalning för det jobbiga ni haft 2008. Det är tufft med alla behandlingar, jag vet men resultatet blir ju att det är värt det. Det kanske är dags för en liten Simon när ni nu har så fint namn på er förstfödde :o)
    Kram


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Arkiv

Annonser

%d bloggare gillar detta: