Mer om Havanna

Nu har jag mer info om vad som hände. Det var till och med värre än jag kunnat föreställa mig. Samfälligheten hade tagit dit en fackman för att fälla ett träd vid båtuppställningsplatsen. Det gick bara att fälla det åt ett håll och där stod en rad med båtar. Havanna stod först i raden av dessa båtar. Resten av båtarna stod på kärror och gick lätt att rulla bort, men Havanna står uppställd på bockar och därför lät man henne stå kvar!! Ingen ringde och talade om vad som skulle hända och ingen försökte ens flytta båten. Havanna är ingen stor båt (men en värdefull båt, som har fått folk från hela ön att leta sig till vår brygga för att se henne) och hon hade varit lätt att flytta om några stycken hjälpts åt. Men ingen gjorde nånting och mannen som skulle fälla trädet bedömde att det ”skulle gå”. Varför flyttade man då alla andra båtar, som stod bakom Havanna dessutom? Ni kan ju bedöma själva:

dsc01280.jpg

Ni ser ju trädet och Havanna är under den gröna pressenningen längst ner till höger. På bilden syns bara ett hål i pressenningen, men mycket av trät i fören och aktern är förstört. Det är hål i botten, där båten slog i när den trycktes ner av smällen. Den är repad och båda bågarna som fäster fönstren är spruckna. Två långa brädor längs med botten är spruckna på flera ställen och det är inget litet jobb som behöver göras för att återställa henne.

Mest av allt känns det så förbannat ledsamt att de sket i att flytta vår båt! Men plastbåtarna bredvid flyttade man. Som inte alls har samma personliga värde som vår båt. En plastbåt går att köpa en ny. Så otroligt respektlöst att inte ens kontakta oss innan och fråga hur vi ville göra, om de nu tyckte att det var för svårt att flytta den. Hur i hela friden tänker man när man fäller ett träd nära andras ägodelar? Jag är rätt säker på att om vi i båtföreningen hade gjort detta jobb själva hade detta aldrig hänt, för ingen här på ön hade vågat riskera att en sån här sak händer. Men en fackman har inget personligt i detta, utan hänvisade bara till företagets försäkringsbolag. Skäms på sig!

Vi kommer aldrig mer våga lämna Havanna vid bryggan någon mer vinter. Hon kommer att få stå uppe på tomten istället.

Annonser

6 Responses to “Mer om Havanna”


 1. 1 Milla 16 februari, 2008 kl. 3:43 e m

  Fy sjutton så trist!! Hur kan man vara så respektlös med andras saker! *ledsen för er skull*

 2. 2 Magnus 17 februari, 2008 kl. 11:49 f m

  Dom borde få lida! Jag kan inte berätta hur för att jag antar att ni har ett visst ansvar för vad som pubiceras på den här bloggen. Jag är väldigt upprörd!

 3. 3 applecore72 17 februari, 2008 kl. 2:06 e m

  Fy vad tråkigt! Hoppas verkligen att ni kan få Havanna i fint skick igen!

 4. 4 Charlotta 17 februari, 2008 kl. 2:42 e m

  Nää, så respektlöst !!! och superklantigt !!! …. själv hade jag förmodligen blivit vansinnig (fastän jag har en plastbåt som är lättare att laga *s* )…. hoppas det ordnar sig på ett bra sätt i alla fall….

 5. 5 Lisa 18 februari, 2008 kl. 12:26 f m

  Fy vad trist…. och klantigt!! 😦

 6. 6 applecore72 18 februari, 2008 kl. 10:38 f m

  Så du var på melodifestivalen! Jag tyckte nämligen att jag såg en tjej som såg ut som dig… Jag har dock endast sett dig på bild (vad jag kan minnas) så jag är osäker på om det var du.

  Tjejen jag såg var inte så lång – kanske 1,60. Minns inte kläderna tyvärr.

  🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Arkiv

Annonser

%d bloggare gillar detta: