Organisation

Organisation är ett härligt ord. Jag älskar att fixa och organisera. Utan struktur och ordning funkar inget och jag gillar inte när det ligger saker överallt. Feng shui är min melodi och därför känns idag som en toppendag. Vi har fixat, stökat, städat och organiserat. Och det är så befriande!

kk1.jpg
Klädkammaren. Den är inte stor och var i stort behov av organisation. När vi vaknade imorse var de flesta backarna tomma och gardiner, lakan och annat låg i svarta sopsäckar sen flytten i juli! Trådbacksstativen kommer ifrån IKEA (Antonius) och jag gillar att man kan välja plastbackar istället för traditionella trådbackar, så slipper man rutmönster på det som ligger underst.

kk2.jpg
På ena väggen satte vi upp krokar (Leksvik från IKEA) för kassar med olika saker. Den lilla klädkammaren har fortfarande vissa förändringar att räkna med i framtiden, men det är en god start att kunna kliva in i den. 🙂

a_kok.jpg
En egen dockvrå är en dröm. Stolar och bord från IKEA (liksom tyget till gardinerna), dockstolen och docksängen är ärvt av mig (mamma Elin) och Mickispisen är inköpt på loppis. Hyllan ovanför spisen är en kryddkylla, köpt på köksavdelningen på IKEA. Den heter Bekväm och kostar 29 kr.

a_krokar.jpg
Jag är förtjust i rejäla saker och gillar de här ”gymnastikomklädningsrumskrokarna” i Albins rum. De finns att köpa lite varstans, men är absolut billigast på Biltema.

När vi ändå var i fixartagen bestämde jag att vi skulle riva ut den konstiga köksbänken. Förra ägarna hade många konstiga idéer om vad som var snyggt och praktiskt. Vi försöker eliminera dem efter hand och det här var ett stort steg i rätt riktning.

kok1.jpg
Före.

kok2.jpg
Efter.

Och helt plötsligt kändes köket väldigt luftigt och stort. Den där bänken var så opraktisk. Den ”stängde in” köksdelen från resten av rummet och var för långt ifrån vatten/redskap för att användas till något bra, så den blev mest samlingsplats för skräp och gammal reklam. Den var ranglig och i lagom höjd för små barn att slå huvudet i. Dessutom var den skitful. En lyft för vårt kök faktiskt.

Det här har vi fixat med i helgen. Och bakat muffins, krattat ett ton löv och haft det bra!

Annonser

3 Responses to “Organisation”


  1. 1 annica branting 28 oktober, 2007 kl. 8:54 e m

    vad kul att få se lite bilder!!! ni får det jättefint. Blev mycket bättre i köket!

  2. 2 Helena W 28 oktober, 2007 kl. 11:33 e m

    hej! vad fiiint det blev i köket!! verkligen ett lyft! kram

  3. 3 Mirva 2 november, 2007 kl. 8:18 e m

    Visst är det skönt med ordning & reda! Det ser riktigt hemtrevligt ut hemma hos er! KRAM!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Arkiv

Annonser

%d bloggare gillar detta: