Online

Nu är huset online. 🙂

Först köket då:

kopia-av-pict2213.jpg

Visst blev det läckert med orangea Bumlingen och akrylvävsduken?! Tyvärr ljuger redan bilden lite för vi har just bytt bord. Till ett lite större, även det i furu. Vi, som har furuångest i hela huset (och försöker göra oss av med den…) bytte alltså lika. Men det vi hade från början är bara ett reservbord och lite rangligt. Nya köksmöbler står faktiskt långt ner på önskelistan. Inget vi prioriterar.

Magnoliamannen

Vår granne är en kändis. En 88-årig man som har en unik trädgård. Vid första anblicken ser det ut som en förvuxen, bortglömd trädgård. Men när man kikat en stund upptäcker man skillnaden. Den djungel han har på sin mark SKA vara där. Där finns små trappor som slingrar sig uppåt längst den ganska branta tomten. Väldiga träd och buskar döljer det lilla huset, som man bara kan ana. Där hänger lianer ner för träden, som är så kraftiga att man tror Tarzan ska komma svingandes när som helst. Han är främst känd för att odla magnolior. Han odlar upp arter som inte ska kunna klara vårt klimat och har även odlat fram en egen sort, som han namngivit efter sin bortgångna hustru. Ikväll var jag ut och tog lite bilder på trädgården. Trots att vår kamera haft bättre dagar så lyckades jag knäppa den här bilden på en magnoliaknopp som vätter in mot vår tomt.

kopia-av-pict2253.jpg

Jag ska verkligen försöka komma ihåg att ta kort på den när den blommar, för bara bladen är ca 70-80 cm i diameter (mellan två bladspetsar).

Annonser

2 Responses to “Online”


  1. 1 annica branting 9 juli, 2007 kl. 8:05 e m

    lämnar ett litet fotspår.

  2. 2 Catarina 29 juli, 2007 kl. 9:10 e m

    Hehe, fast det där e inte en knopp tror jag, utan frökapseln som blir efter blomning. Du får fota nästa vår 😉


Comments are currently closed.Arkiv

Annonser

%d bloggare gillar detta: